Den perfekte krop igennem 61 år...sådan gør jeg selv

Foto er fra 19-6-2009 da jeg blev 50 år. Mest lavet som en dokumetation på at du kan holde formen hele livet.
Yoga og meditation er også en del af min træning, og skal være der for at du kan skabe balance.
Foto af Henrik Knudsen en af de mange dygtige fotografer jeg arbejder sammen med.
Min krop er et levende kunstværk, bygget af muskelmasse over nu 37 år.
DM naturlig Bodybuilding og 55 år
I 2014 afholdes Danmarks første dopingfrie konkurrence på Værket i Randers, jeg blev nr 6 og var 55 år...det ok

Sådan skaber du en naturlig perfekt krop

Finalen mr.Fitness 2001 og 41 år gammel, men i absolut topform. "Den perfekte krop" er skabt over en periode med 25 års træning.
Det kræver 10.000 timers intens arbejde med en ting for at være et geni, uanset om du vil være dygtig til at spille violin, mestre en kampsport, skyde med en bue, eller have en perfekt symmetrisk krop .

Det kræver også en gennemtænkt filosofi, en imponerende viden, en struktureret plan og en enorm diciplin.
Det kræver vilje, vedholdenhed, tålmodighed og en evne til at kunne udvikle sig konstant, at begå masser af fejl og bruge disse til at ændre ting og nå nye højder.
Det kræver stor mental tankekraft og overbevisning om at man gør det rigtige, selvom andre tvivler.
Det kræver tid og ofre, som almindelige mennesker aldrig overkommer, men som geniet betragter som vejen til suscces, og en uundgåelig faktor for at skille sig ud fra den homogene masse af mennesker der intet når i livet.
Har du målet og viljen i dig, og har du planen og diciplinen, samt tiden, der arbejder for dig, så kan intet stoppe dig, hvis du metalt har opbygget den tro og selvtillid i din hjerne, der har visualiset dit indre mål. 
 
Her på siden vil jeg kort fortælle hvordan jeg selv, mine tanker, min træning, min kost, mine kosttilskud, mine hudpleje produkter, min te og kaffe, min strategi mm. Brug det som inspiration, hvis du som mig ønsker at skabe en krop på en naturlig måde, det er ikke for tøsedrenge, der er ingen smarte genveje eller nemme løsninger, der er kun intelligent og hårdt arbejde hele livet....prisen er den perfekte krop og stor respekt fra din omverden, husk kun meget få når dette, vil du være unik?.

50 år og i topform

Foto her er fra 19. juni 2009 da jeg blev 50 år...målet var at vise en krop i topform, en krop der er bygget på en naturlig måde over 35 år.

"Fit over fifty"

Alder behøver ikke være en hindring i at have den perfekte krop. Kroppen ændre sig, meget bliver anderledes og der er store udfordringer, men jeg ønsker at bevise at man med intelligent træning og målrettet mental fokus, samt en sund kost og de rette kosttilskud kan have en krop som 25 årig selvom alderen er over 50 år. Du ældes, men du bestemmer tempoet, gør du intet og lader livet styre, så ældes du fra du er 20 år med 1% om året, gør du som jeg, så ældes du med 0,01% om året....forskellen er enorm, når du er 50 år er du enten ældet med 30% eller 3%..valget er dit?....husk som personlig træner kan jeg fortælle dig hvordan, se siden "Personlig tæning" her kan du læse om dine muligheder. Mange spilder tiden og når aldrig deres mål, bruger du en erfaren personlig træner kan du spare mange år og meget forgæves træning. Jeg kan hurtig analysere dig, lavet et program, og især anbefale de rette kosttilskud, som kan holde dig ung, smuk og i topform hele livet.

 

Kosten skaber hver celle i din krop

54 år og lige før DM bodybuilding 2013. Foto Jacob Lerche. Ting vi har spist de sidste par millioner år, og det holder stadig.

"Du er hvad du spiser"

Din krop kan kun bygges af den kost du indtager. På 1 år er 98% af din krop udskiftet. På 7 år er alt i din krop skiftet ud, Derfor vil det tage tid at ændre en krop, det klares ikke med 14 dages kartoffelkur. Jeg har valgt en primitiv livsstils, masser af frugt, grønt tang, quiona, nødder samt mælkeprodukter, æg, fisk, fugl og kød¨som det grundlæggende. Af til lidt godt brød, ris, men aldrig junk som sodavand, kage, spiritus, slik, fastfood osv. Jeg prøver på at lave min mad selv, altid af de bedste råvarer, jeg har jo konstateret at min krop kun bygges af de byggesten jeg indtager og intet andet, spiser jeg en Marsbar bliver min krop bygget at sukker og e-stoffet, spiser jeg en Avocado skabes min krop af en naturlig genstand fyldt med sundt fedt, vitaminer og mineraler, valget er mit, eller dit...altid....husk hvis du en hel dag spiser junk, slik, cola, kunstige stoffer, så skal din krop jo gendannes, skabes af disse molekyler/atomer i disse stoffer, hvilken kvalitet tror du selv dit øje får hvis det skal skabes af en cola og en skumbanan ?

Jeg spiser en overvejende naturlig kost, dvs mad der primært har eksiteret i verden i mange tusinde år, og som vores kroppe er vant til og ikke mindst designet til. Masser af frugt, grønt, rodfrugter, sorte, brrune ris. Mindre af fisk, fugle, skaldyr, og igen mindre af rødt kød. Men der er ingen tvivl om at masser af maritime dyr som fisk, muslinger med omega 3 fedt skal være en del af din kost for at holde kroppen og hjernen ung.

I mange år har jeg holdt mig til "fitness modellen" dvs 5-7 små måltider, fordelt over dagen, med ca 2-3 timers mellemrum. Det har fungeret fint for mig. Nu her i 2013 eksperimentere jeg lidt med bare 3 større måltider, samt dage med faste. Du skal være forberedt på at ændre kost på vej igennem dit liv, den måde/metode du brugte da du var 20 år virker måske ikke når du er 30 år, og måske skal du ændre igen når du bliver 40 år osv.

Jeg ligger altid vægt på ca 1 til 2 gram protein pr kg jeg vejer. Maden overvejende noget jeg selv dyrker, eller økologisk.

Jeg starter hver dag med et stort glas vand med citron, ingefær og gurkemeje, for at få basedannende væske, og styrke immumforsvar. Derefter et stort glas Kefir mælk, det er sødmælk der i 24 timer ligger og gære med Kefir svampe, et trick til udødeliged fra Pakistan/Tibet.

 

 

 

Kosttilskud kan forlænge dit liv

Lidt af de produkter jeg bruger bla antiaging produktet R2 som giver mere energi til hjerne, hjerte, muskler og vitalitet, samt bedre søvn.
 
"Forlæng og optimer livet med kosttilskud"
 
Vælg de rette kosttilskud, som optimerere og forbedre din krop. Jeg tror på store doser, ud fra det synspunkt at den mad vi ofte får ikke har samme kvalitet som for måske 200 år siden. Maden er ikke længere helt naturlig og optimal, derfor vælger jeg kosttilskud der indholder større doser af alt livsvigtigt, og det har jeg gjort siden jeg var 10 år, jeg tror på det fordi jeg kan se/mærke på min egen krop at det virker. Selvom min kost er gennemtænkt og sund vælger jeg alligevel mange vitale kosttilskud i min hverdag. Grundlæggende er det stærke vitaminer, omega3olie, AgeLoc vitality.
 

Træning former din krop

Biceps træning her med en meget smuk pige...men normalt træner jeg alene, da træning for mig også er meditation, ro og fordybelse.
"En dag uden træning, er en dag uden mening"

Hvis man vil opnå en perfekt symmetrisk krop, så kan den kun nås via systematisk vægttræning hele livet. Træning er stimulation af dine muskler til at vokse, det du fylder på før, undervejs og bagefter er det du bliver bygget af, begge dele er nødvendige.
Jeg er oldschool, systematisk gammeldags vægttræning med løse vægte, stænger og egen krop, 3-4 sæt og 5-8 reps er stadig nr 1. Du kan supplere med maskiner, men aldrig bygge en perfekt krop med dem alene. Jeg holder mig til basis øvelser og har 3-4 forskellige programmer jeg følger året igennem.
 
Normalt et simpelt split program, hvor jeg har overkrop den ene gang med ryg-bryst-skulder, her skifter jeg mellen en ryg og bryst øvelse hele tiden. Så arme, hvor jeg skifter mellem triceps og biceps. Det her program giver især pump, fordi du holder blodt i feks ryg-bryst området, dernæst armene osv.
 
Næste gang er så ben, som primært er basis øvelser som squat, benpress men også specielle øvelser for balder, som jeg laver med et ben og håndvægte.
 
Eller 3 split, som er alle pres øvelser bryst-skulder-triceps om mandagen.
Om tirsdagen tager jeg ben, lænd og mave, det jeg kalder underkrop.
Onsdag alle pres øvelser dvs ryg og biceps.
På den måde veksler jeg og får max hvile hele tiden. Kroppen trænes igennem på 7 - 10 dage på den måde.
Træningen er den samme basalt set, altså systematisk og målrettet, men den skifter også efter min alder og formåen, det er vigtigt, rigtig mange ender med at splitte sig selv ad, fordi de tror de kan det samme livet igennem, det er desværre ikke muligt.
 

Mental træning og visualisering

Balance, indre ro, selvtillid og selvværd, diciplin og målsætning, der er mange mentale faktorere der skaber den perfekte krop, jeg arbejder seriøst med dem alle...en Buddha tilstand er målet.

Visualisering - Tankekraft - Vilje - Diciplin - Mål

"Hvis dit hjerte allerede er besluttet - så er der ingen grund til at tænke mere over det, hvis dit hjerte ikke er besluttet - vil det at tænke over det ikke hjælpe dig"

Hvis du ikke metalt kan se dit mål, og dig selv som den du vil være, så når du intet, først når du i din hjerne kan visualisere den perfekte krop kan du nå det i den fysiske verden, tanke og materie er en og samme energi, tanker bliver til fysik, så det du tænker bliver før eller siden til dig, derfor er jeg meget bevidst om de tanker jeg har om mig selv. Jeg bliver ved med at fortælle mig selv det jeg ønsker at være eller blive, feks jeg er perfekt, jeg er rask, jeg er rig, jeg er en succes, jeg er ? osv. Fokuser kun i nutid på det vil, og sørg for at omgås med folk der vil det samme, tænker på samme måde, find de positive. Lad dig aldrig påvirke af negative personer, fjern dem øjeblikkelig fra din omgangskreds. Se altid løsninger frem for problemer.

 

 

Tankers skabende kraft...

Mig selv nøjagtig 50 år i kronologisk alder, biologisk set vil jeg ved forskellige test være mellem 20 og 35 år, jeg visualisere konstant at jeg er ung, "bilder" min krop ind at den ikke ældes...og det virker.

Du er dine tanker.

Tanker skaber biologi, så tænk og bliv til.

Din krop er din hjernes slave, den adlyder dig hjerne uanset om du vil eller ej. Er din hjerne fokuseret på negative og tanker og alt det du ikke kan, så bliver alt sådan, du bliver en syg krop.

Er du fokuseret på det du ønsker, og tænker positivt på de løsninger der skal til, så får en flot, smuk krop, der holder sig ung og stærk. Forfald og sygdom, succes og sundhed har ophav i dine tanker. Du kan med negative tanker skabe grundlag for alle sygdomme og nederlag. Du kan med positive og opbyggende tanker få din krop i en tilstand, hvor den faktisk kan modstå alt, det er som resonans, du skaber svingninger i din krop med dine tanker, og kroppen adlyder bare, jeg er selv fuldt bevidst om det, men de fleste mennesker er ikke, og derfor tror de ofte at deres ulykke/uheld er andres skyld.

Det er også lige meget hvordan du spiser og træner, du får ikke de ønskede resultater før din mentalitet er ændret, hjernen skal indstilles korrekt, derefter lykkes alt som regel.

Så hvis du vil skabe den ”Perfekte krop” så visualiser den i din hjerne, det er gentagelsen der virker her. Ligesom jeg nu her i oktober 2016 har trænet ca 9600 gange, så har jeg sikkert endnu flere gange tænkt, eller mentalt set den perfekte krop for mig, så start med at give din hjerne/bevidsthed den rette næring, stil ind på den rette kanal, og bliv ved og ved, tro mig så kommer resultatet, lige så sikkert som din skygge følger dig i solskin.

Så bliv bevidst om dine tanker, husk din krop adlyder, den kan ikke andet, derfor skaber du dig selv. Det du tænker nu, bliver biologi, det bliver fysisk i din krop i morgen, eller om en uge, eller et år, men det kommer, og det kommer fra dig.

 

Restitution

Jeg kalder mig selv ateist med buddhistiske tendenser. Bruger yoga og meditation når jeg skal slappe af og fokusere

"Det er når du slapper af du vokser"

Restitution er lige så vigtig som træning (stimulering) kost (byggesten) kosttilskud (længere levetid) mental tæning (indre styrke) massage (pleje) mm.

Hvis du ikke får slappet af, får du ingen resultater, og du risikere skader og tidlig ældning. Træner du hårdt og meget, skal du også slapper mere intens af. Der skal nemlig være balance i dit liv, yin og yang skal være i harmoni, ellers holder du ikke.

Sørg for at lære en form for meditation og yoga du selv kan bruge hver dag, det holder din krop og psyke i balance, og giver feks den ro og indre styrke jeg ved karakterisere mig selv.

Mange har kun den ydre skal af muskler, men intet indeni.

Ude på min gård i Støvring kører jeg af og til meditation med verdens mesteren i fridykning Peter Pedersen, du kan se mere ude i menü under "Meditation" hvis jeg laver event, eller læs på Facebook

Et naturligt ideal på 54 år...40 års træning ligger bag

Fra DM og Natural Power Fitness 2013-2014

Hvad kan du nå naturligt

Meningen med dette foto og slide show neden under er at vise hvad der er realistisk hvis du træner hårdt i mindst 20 år, gør det naturligt, og dermed menes uden hormoner, steroider, og ulovlige fedtforbrændende stoffer. Jeg vil gerne vise toppen af det naturlige niveau og jeg tror det går her for min krops type som er spinkel, en atletisk krop vil kunne blive større måske 5-10 kg mere, men min grænse i topform går ved ca 80 kg. Og dermed kan man jo godt konkludere at dem der med samme højde vejer 100-120 kg bruger helt andre midler til at nå deres mål, og det er så deres valg. Min mission er blot at vise andre der har en naturlig tilgang at man over tid og hård træning kan nå langt.

Et naturligt ideal
Jeg ved kun hvor god jeg kunne nå at blive på en naturlig måde, dette og de næste 4 foto er fra 2014 hvor jeg var 55 år.
Naturlig bygget krop på 54 år
Det tog ca 40 års naturlig træning at kommer hertil.
Vægt i den her form ca 79 kg
Jeg vil ikke tro det er muligt at blive ret meget bedre med min spinkle krops type på naturlig vis
Naturlig bygget ryg, chins og row er vejen
Jeg har mest af alt fokuseret på basis øvelser få reps, tunge løft og lange pauser.
Naturligt ideal
Kosten har være sund og ca 2 gram protein pr kg jeg vejer.
Min mad....min filosofi...min meditation....min sundhed..
Jeg spiser sushi pga af de friske råvarer, den gennemtænkte Japanske mad, og fordi Japanere har verdens højeste levealder. Men tilberedningen er også æstetisk, det er koncentration og medtitation. Her er lidt fra min hverdag, samt min hemmelige men sultne gæst.

Massaier lever anderledes..men sundt på den forkerte måde

21-06-2012
Spændende læsning hvis du spiser kød og drikker mælk
Man siger ofte at meget kød og mælk ikker er sundt i store mængder. Undersøgelser i vesten viser at vi forkalker, bliver fede og får alle livsstilssygdomme og dør tidligere, hvis vi hver dag får for meget mættet fedt.
MEN det gør de afrikanske krigere, de tårnhøje nomader Massaier også, faktisk kan en ung mand 15-35 år i den tid han uddannes til kriger drikke op til 6 liter mælk om dagen, ofte blandet med blod. Derudover spiser de en del kød, bla fra deres kvæg (som er naturligt, ikke tremmekalve)
Overraskende nok, bliver de ikke syge, får ikke livsstilsygdomme, bliver ikke fede, faktisk er de høje og meget muskuløse.....men hvad er forskellen så, jo den er enkel, de er 80% mere aktive end vi er. De er ude i naturen, går lange strækninger hver dag, træner så de kan dræbe en løve med et spyd mm. Så måske kan vi også spise mere mættet fedt, kød og mælk uden at tage skade, bare vi dyrker meget mere motion. Artiklen jeg refererer til er fra Weekend avisen.
Jeg håber du lader dig inspirere og motivere af siden her. Der ligger sådan set over 54 års erfaring bag alt hvad jeg har skrevet her og det betyder at du ved at følge mine enkle råd kan spare masser af tid og penge. Du kan med disse råd gå lige til kernen og fra idag starte med at skabe din perfekte krop, hvis det er det du vil. Husk at intet er gratis, du får som regel hvad du fortjener, og det er hårdt arbejde hele vejen, og det bliver typisk hårdere og mere kompliceret jo ældre du bliver, men starter du nu i en ung alder, og har vilje og diciplin, så kan jeg love dig at du får fantastiske resultater ved at følge min vej. Så held og lykke på vejen, vær stærk, frygtløs og unik, så når du alle dine mål her i livet.
morten rene pederzen